Przekąski nadziewane serkiem śmietankowym i papryczką jalapeño i kuleczki ziemniaczane podane z kolorowymi dipami: morelowym ketchupem i bazyliowym jogurtem
Składniki
na 10 porcji
- Przekąski nadziewane serkiem śmietankowym i papryczką jalapeño Aviko – 70 szt. (ok. 1,75 kg)
- Kuleczki ziemniaczane Aviko – 200 szt. (ok. 2,2 kg)
- 400 g moreli
- 100 g cukru
- 80 ml octu winnego
- 500 ml jogurtu naturalnego
- 20 g soli
- 10 g pieprzu
- ½ doniczki bazylii
- 1 cytryna
Sposób przygotowania
- Przygotuj produkty Aviko zgodnie z opisem na opakowaniach.
- Morele wydryluj, zasyp cukrem i duś około 20 minut na małym ogniu. Zblenduj, dodaj ocet i odparuj przez kolejne 5 minut.
- Jogurt dopraw solą i pieprzem, a następnie wkrój bazylię i wyciśnij cytrynę.
- Serwuj przekąski z dwoma dipami, dekoruj cytryną i listkami bazylii.
Smacznego!