
Krążki cebulowe w chrupiącej piwnej panierce podane z chłodnym ziemniaczano-porowym kremem
Składniki
na 10 porcji
- Krążki cebulowe w chrupiącej piwnej panierce Aviko - 60 szt. (ok. 1,3 kg)
- 1 duży por
- 800 g ziemniaków
- ½ kostki masła
- 350 ml kwaśnej śmietany
- 1 pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania
- Krążki cebulowe w chrupiącej piwnej panierce przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Pory pokrój w drobne półksiężyce, a ziemniaki w drobną kostkę. Podsmaż je na maśle, podlej wodą, dopraw solą i pieprzem.
- Gdy ziemniaki będą miękkie, zblenduj całość blenderem ręcznym i dodaj zimną kwaśną śmietanę. Krótko blenduj.
- Wymieszaj krem z drobno pociętym szczypiorkiem.
- Ułóż krążki cebulowe i podawaj z kremem ziemniaczano-porowym.
Smacznego!