Churros z lodami gruszkowymi i sosem czekoladowym
Churros z gorącym sosem czekoladowym to smak, któremu nie można się oprzeć.
Składniki (4 porcje):
• 300 g Churros Aviko
• 125 ml ubitej śmietany
• 125 g gorzkiej czekolady
• 1 soczysta gruszka
• 500 ml lodów waniliowych
• Mała łyżeczka lodów
Użyte produty
Sposób przygotowania:
Czas przygotowania: 20 minut
• Podgrzej śmietankę w rondlu.
• Połam 100 g czekolady w kawałki i dodaj do śmietany. Podgrzewaj delikatnie i mieszaj, aż uzyskasz gładki sos czekoladowy.
• Przygotuj churros zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
• W międzyczasie przekrój gruszkę na pół i usuń gniazdo nasienne. Pokrój gruszkę w kliny.
• Na dużym płaskim naczyniu ułóż churrosy i części gruszki na przemian, tworząc kształt wianka. Na wierzchu dodaj małe gałki lodów. Polej odrobiną sosu czekoladowego. Resztę podawaj w małej miseczce do maczania churros.
Porada: Równie pyszne z gotowanymi gruszkami!