Churros z ananasem i kokosem
Połączenie ananasa z kokosem zawsze jest hitem. Podawanie do tego churrosów daje idealny deser.
Składniki:
- Proste Churros Aviko
- Marynowany ananas
- Tarty kokos
- Tatarak (estragon)
Użyte produkty
Sposób przygotowania:
Czas przygotowania: 10 minut + dzień wcześniej
• Pokrój ananasa na kawałki.
• Marynuj ananasa dzień wcześniej według własnych upodobań. Możesz to zrobić na przykład w marynacie z syropu cukrowego, Malibu, anyżu gwiaździstego, kardamonu i limonki.
• Przygotuj churros zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
• Podpiecz tarty kokos i ułóż go na talerzu.
• Rozłóż ananasa i churrosy na talerzu i udekoruj kilkoma gałązkami estragonu.
Porada: Umieść puszkę mleka kokosowego w lodówce na noc, oddziel płyn od zgęstniałego tłuszczu kokosowego i ubij na puszystą masę. Dopraw według własnego smaku i podawaj z kokosową bitą śmietaną.