churros_aviko_z_czekolada_i_orzechami

Churros z czekoladą i orzechami

Składniki

na 10 porcji

  • 1 kg Aviko Churros – prostych lub w kształcie pętelek
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 150 g masła
  • 150 ml śmietany kremówki
  • 50 g drobno posiekanych orzechów laskowych
churros_aviko_z_czekolada_i_orzechami

Sposób przygotowania

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Dodaj masło, śmietankę i delikatnie wymieszaj. Przygotuj Aviko Churros zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsącz nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym.

Podawaj na drewnianej desce, czekoladę i orzechy postaw w osobnych miseczkach.

Smacznego!

hiszpanskie-ciasteczka-sniadaniowe-proste-aviko-serwis
hiszpanskie-ciasteczka-sniadaniowe-churros-aviko-serwis