churros-sos-czekoladowy-latte-przepis-aviko

Churros Mokka

Składniki

na 10 porcji

  • 1 kg Aviko Churros (5-6 sztuk/porcję)
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 150 g masła
  • 150 ml gęstej śmietany
churros-sos-czekoladowy-latte-przepis-aviko

Sposób przygotowania

Rozpuść połowę tabliczki czekolady w rondelku. Dodaj do niej masło i śmietanę i delikatnie wymieszaj. Przygotuj Aviko Churros zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsącz na ręczniku kuchennym. Ułóż porcje churros na talerzu, obok umieść miseczkę z sosem czekoladowym oraz kilka kawałków połamanej czekolady. Serwuj z kawą mokka.

Smacznego!

Dobra rada

Wypróbuj alternatywne opcje - zaserwuj churros z latte, espresso lub gorącą czekoladą.

hiszpanskie-ciasteczka-sniadaniowe-churros-aviko-serwis

Produkty Aviko użyte w tym przepisie