chlopak-z-tabletem-w-kawiarni

Nawyki żywieniowe millenialsów, które powinien znać każdy restaurator

Millenialsi stanowią obecnie najsilniejszą siłę nabywczą na świecie i to oni zmieniają rynek! Dlatego niezwykle istotne jest zrozumienie ich stylu życia i potrzeb oraz czym tak naprawdę różnią się od swoich rodziców. Przyjrzyjmy się bliżej ich nawykom żywieniowym.

Millenialsi niewątpliwie stawiają na wygodę – rzadziej gotują w domu i w związku z tym jadają w restauracjach znacznie częściej niż ich rodzice. Żyją w ciągłym pośpiechu, a tradycyjne posiłki, takie jak śniadanie, obiad czy kolacja często zastępują licznymi przekąskami, które idealnie wpisują się w ich "życie w biegu". Zwiększone zainteresowanie opcjami "grab&go" powinno skłonić managerów i właścicieli restauracji do poszerzenia swojej oferty o produkty wpisujące się w ten właśnie trend. Na sile przybierają również takie trendy jak wegetarianizm, weganizm czy fleksitarianizm. Młodzi ludzie szukają też produktów bezglutenowych i bez alergenów, ponieważ postrzegane są one jako modne i zdrowe.

Aviko, oferując szeroki wybór przekąsek, pozwoli Ci sprostać licznym wymaganiom pokolenia Y. W naszym portfolio dla gastronomii znajdziesz zarówno produkty wegańskie i wegetariańskie, jak i bezglutenowe.

Niezależnie od tego, co wybierzesz do swojego menu, pamiętaj o tym, że millenialsi kochają chwalić się w sieci tym, co jedzą – dania muszą więc być "instagramowe".

Jeśli chcesz być na bieżąco z nowinkami ze świata gastronomii, otrzymywać wiedzę przydatną w prowadzeniu lokalu gastronomicznego i informacje o nowych produktach i konceptach w Aviko, ZAPISZ SIĘ DO NASZEGO NEWSLETTERA, korzystając z formularza poniżej.