Poznaj innowacyjne opakowanie Aviko do segmentu dostaw
W miarę jak rośnie liczba osób zamawiających jedzenie z dowozem, rosną też obawy prowadzących lokale gastronomiczne o to, czy będą w stanie zapewnić restauracyjną jakość daniom w dowozie. Nic tak nie psuje posiłku na wynos jak chłodna zawartość. Dotyczy to zwłaszcza frytek, które często docierają do klientów miękkie i mokre. Dobra wiadomość jest taka, że aż 81% osób zamawiałoby frytki częściej, gdyby mieli pewność, że dojadą ciepłe i chrupiące (Badanie konsumenckie Toluna Germany, sierpień 2017). Dlatego wprowadzamy przełomowe rozwiązanie – opakowanie stworzone przez Aviko, z otworami wentylacyjnymi.
Jak działa wentylacja w opakowaniu?
Wrogiem numer jeden dla frytek jest wilgoć. Jeśli są umieszczane w zamkniętym pudełku zaraz po usmażeniu, powstająca para zaczyna skraplać się w środku. A to z kolei powoduje, że frytki stają się wilgotne i miękkie. Technologia opracowana przez Aviko polegająca na rozmieszczeniu w ściankach opakowania otworów wentylacyjnych pozwala parze ujść, zapobiegając kondensacji wewnątrz. Dzięki temu frytki w warunkach dostawy nie robią się mokre i zachowują restauracyjną jakość, formę i smak.
Poza aspektami praktycznymi opakowanie opracowane przez Aviko ma atrakcyjny wzór, idealny do pokazania na Instagramie, co niewątpliwie przyciągnie młodszych klientów. Razem z zestawem do personalizacji przygotowanym przez Aviko opakowanie to świetny sposób na wyróżnienie Twojej restauracji i zbudowanie długotrwałych relacji z Twoimi klientami.
Rozwiązania dostępne od ręki
To oczywiste, że wprowadzenie nowego opakowania nie wydarzy się z dnia na dzień, dlatego mamy dla Ciebie kilka wskazówek, które pomogą Ci w szybki sposób poprawić jakość dań w dostawie przy wykorzystaniu opakowań, których używasz obecnie. Nasz Dział Innowacji i Rozwoju przetestował różne opcje pakowania, żeby sprawdzić, która zapewni najlepszą jakość przewożonym daniom. Odpowiednie opakowanie sprawi, że frytki dotrą do Twoich klientów ciepłe i chrupiące.
Poniżej znajdziesz nasze rekomendacje odnośnie opakowań i sposobów pakowania produktów ziemniaczanych w dostawach:
- kartonowe pudełko niepowlekane z otworami wentylacyjnymi
- torba papierowa z otworami wentylacyjnymi
- pudełko styropianowe z otworami wentylacyjnymi
Kliknij i zobacz naszą infografikę ze wskazówkami, jak pakować zamówienia na dowóz i na wynos.
Następny krok
Stale rosnąca liczba konsumentów świadomych w kwestiach ekologii powoduje, że pojawia się mnóstwo pomysłów na to, jak zmniejszyć liczbę odpadów i tworzyć wielorazowe, biodegradowalne, nadające się do recyklingu opakowania. Dlatego warto rozważyć wprowadzenie w restauracji opakowań bardziej przyjaznych środowisku niż te plastikowe czy styropianowe. Wspomniane w poprzednim punkcie szybkie rozwiązania potraktuj jako tymczasowe, ponieważ coraz więcej Twoich obecnych i przyszłych klientów będzie dokonywać wyborów (także w kwestii zamawiania jedzenia), biorąc pod uwagę zasady zrównoważonego rozwoju.
Chcesz dowiedzieć się więcej o rozwiązaniach Aviko do segmentu jedzenia na dowóz i na wynos?
Zrób krok naprzód i otwórz się na zmiany, a nie tylko wyróżnisz się wśród konkurencji, ale też zyskasz grono nowych klientów. Skontaktuj się z nami i sprawdź szczegóły.
Jeśli chcesz być na bieżąco z nowinkami ze świata gastronomii, otrzymywać wiedzę przydatną w prowadzeniu lokalu gastronomicznego i informacje o nowych produktach i konceptach w Aviko, ZAPISZ SIĘ DO NASZEGO NEWSLETTERA, korzystając z formularza poniżej.