Loaded Fries Wavy Maui
Składniki (na porcję):
- 250 g frytek Wavy Blends o smaku serowo-cebulowym
- 1 łyżeczka mieszanki przypraw vadouvan
- 1 łyżka majonezu
- 100 g grillowanej piersi z kurczaka
- 3 pomidorki koktajlowe
- 1 łyżka sosu chutney z mango
- 2 gałązki kolendry
Bohater dania
Sposób przygotowania
Czas przygotowania: 5 minut
- Przygotowujemy frytki zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
- W międzyczasie mieszamy vadouvan z majonezem. Grillowaną pierś z kurczaka kroimy w paski, a pomidory na ćwiartki.
- Przekładamy frytki łyżką do miski lub na deskę. Łyżeczkę sosu chutney z mango nakładamy na frytki. Na wierzchu układamy pierś z kurczaka i pomidorki.
- Frytki polewamy majonezem w przyprawą vadouvan i dekorujemy kolendrą.
Wskazówka: Grillowany kurczak może być podawany letni lub w temperaturze pokojowej.
Wskazówka dotycząca wariantów dania: Aby frytki były bardziej pikantne, można zastąpić majonez sosem aioli.