krazki-cebulowe-z-pikantnym-dipem-pomidorowym-przepis-aviko

Krążki cebulowe z pikantnym dipem pomidorowym

Składniki

na 10 porcji

  • krążki cebulowe Aviko 1 kg
  • cebula czerwona 2 szt.
  • ząbek czosnku 7 szt.
  • pomidory z puszki (bez skórki) 400 g
  • seler naciowy 2 łodygi
  • olej do smażenia 125 ml
  • zielony pieprz z zalewą 1 łyżka
  • sambal oelek 1 łyżka
  • sos sojowy 1 łyżka
  • sól, miód, sok z cytryny do smaku
  • siekana kolendra do smaku
krazki-cebulowe-z-pikantnym-dipem-pomidorowym-przepis-aviko

Sposób przygotowania

Cebulę, czosnek i seler pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju. Następnie wlej pomidory, dodaj pozostałe składniki i duś razem pod przykryciem przez ok. 5 min. Całość zmiksuj i przypraw do smaku. Krążki cebulowe przygotuj według instrukcji na opakowaniu i serwuj z przygotowanym dipem.

Smacznego!

Dobra rada

Zamiast klasycznych krążków cebulowych możesz użyć krążków cebulowych w piwnej panierce albo krążków z kałamarnicy w tempurze. Pikantny dip będzie się również doskonale komponował z innymi przekąskami Aviko.

krazki-cebulowe-aviko do gastronomii
krazki-cebulowe-w-chrupiacej-piwnej-panierce-aviko-serwis