gratiny_aviko_serwowane_z_czerwona_cykoria_i_grzybami

Gratiny serwowane z czerwoną cykorią i grzybami

Składniki

na 10 porcji

gratiny_aviko_serwowane_z_czerwona_cykoria_i_grzybami

Sposób przygotowania

1. Oczyść czerwoną cykorię i grzyby i pokrój na kawałki.

2. Posiekaj grubo orzechy laskowe i upraż na suchej patelni na złoty kolor.

3. Gratiny Aviko przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

4. Roztop masło na patelni. Dodaj cykorię i grzyby, a następnie duś przez 8-10 minut. Dopraw solą i pieprzem.

5. Rozłóż cykorię i grzyby na gratinach. Skrop olejem z orzechów laskowych i posyp prażonymi orzechami laskowymi i tymiankiem.

Smacznego!

Dobra rada

Wypróbuj ten przepis z innymi gratinami z portfolio Aviko, np. tymi z brokułami albo z pomidorami i mozzarellą.