Hamburger niejedno ma imię - burgerowe trendy
Hamburgery są niewątpliwie jednym z najpopularniejszych dań na świecie. Można je znaleźć wszędzie, zwłaszcza teraz, gdy „uliczne” jedzenie staje się coraz popularniejsze. Jednak żeby nie zniknąć wśród szerokiej oferty na rynku, trzeba się wyróżnić i zaproponować burgery we własnym stylu. Możesz nawet nie zdawać sobie sprawy z tego, jak wiele różnych burgerowych trendów istnieje i że wciąż się zmieniają.
Zapomnij na chwilę o tradycyjnym hamburgerze i stwórz coś nowego!
- Po pierwsze, warto wypróbować nowe składniki. Możesz na przykład podać ręcznie robiony sos albo wyjątkowe przyprawy. Serwując pyszny autorski sos, nie tylko nadajesz burgerowi unikatowy smak, ale także dzięki "sekretnemu składnikowi" sprawiasz, że goście będą chcieli ponownie odwiedzić właśnie Twoją restaurację.
- Jednym z pomysłów jest stworzenie linii burgerów o smakach typowych dla różnych krajów. Tym sposobem przyciągniesz ludzi o wyjątkowych gustach, ale także sprawisz, że i goście przywiązani do tradycyjnej wersji będą Cię odwiedzać - w końcu to przecież tylko hamburger! :) Dzięki koncepcji kulinarnej podróży dookoła świata możesz zyskać długoterminową promocję i nowych gości. Z biegiem czasu okaże się, które burgery Twoi goście lubią najbardziej - wtedy zaproponujesz im je ponownie.
- Możesz zastąpić cheddar dowolnym innym serem. Jest tylko jedna grupa większa od szerokiej gamy serów na rynku - miłośnicy tych serów. Mięso też nie musi być tradycyjną wołowiną - obecnie można spotkać burgery z kurczaka lub ryby. Dlatego i Ty możesz zaproponować specjalne rodzaje mięsa - mangalicę, dziczyznę albo wołowinę Wagyu. Pomyśl chociażby o dość popularnych obecnie burgerach z rwanej wieprzowiny…a przecież nie mają nic wspólnego z tradycyjnymi hamburgerami.
- Spróbuj zadowolić tych, którzy są na specjalnych dietach, np. stwórz wersje bezglutenowe, wegetariańskie, wegańskie albo po prostu "light". Goście z pewnością je pokochają, bo któż nie chciałby móc zjeść burgera, będąc na diecie? I choć opcja hamburgera bez mięsa może brzmieć dziwnie, na pewno znajdzie się mnóstwo osób, które będą chciały jej spróbować.
- I wreszcie, porzuć myślenie o hamburgerze serwowanym wyłącznie jako danie główne. Większość ludzi z radością jadłoby hamburgery o każdej porze dnia. Dlatego możesz stworzyć mini burgery serwowane jako przekąska lub lekkie danie na lato. Albo przygotować śniadanie - wystarczy zamienić sałatę na jajka i mamy idealny burger śniadaniowy.
Jeśli chcesz być na bieżąco z nowinkami ze świata gastronomii, otrzymywać wiedzę przydatną w prowadzeniu lokalu gastronomicznego i informacje o nowych produktach i konceptach w Aviko, ZAPISZ SIĘ DO NASZEGO NEWSLETTERA, korzystając z formularza poniżej.