Koncept Aviko Mash Bowls
Trend na bowle/michy/miski w gastronomii funkcjonuje już od kilku lat, ale nadal jest bardzo popularny i nie widać oznak jego spowalniania.
Bowle - co to takiego?
W skrócie: to połączenie zdrowych składników zaserwowane w misie. Nawet jeśli nie masz bowli w swoim menu, to pewnie widziałeś je chociażby na Instagramie pod hasztagiem #pokebowl. Jest dużo różnych odmian i nazw dań w miskach: Poké Bowl, Acai Bowl, Buddha Bowl czy Smoothie Bowl, zapożyczonych z kultur z całego świata. Możliwości łączenia składników w miskach są nieograniczone.
Wyróżnij się! Wykorzystaj produkty ziemniaczane!
Czy koniecznie trzeba serwować bowle w klasyczny sposób? Zdecydowanie nie! Warto zaproponować coś innego. Eksperymentuj ze smakami i składnikami! Twoim klientom na pewno się to spodoba.
Koncept Mash Bowls od Aviko
Przedstawiamy nowy koncept: Aviko Mash Bowls. Prosty do wdrożenia i dający nieskończenie wiele możliwości kreowania menu.
Wraz ze wzrostem popularności zamawiania jedzenia na lunch i wzrostem liczby osób zamawiających jedzenie z dowozem, rosną także oczekiwania klientów i pojawia się potrzeba zróżnicowania menu. Mash Bowls świetnie się tu sprawdzą - wystarczy puree ziemniaczane i kilka dodatkowych składników, które już masz w swojej kuchni i możesz tworzyć dowolną ilość kolorowych, apetycznych opcji, które dodatkowo dobrze zniosą warunki transportu.
Szef kuchni, David Girault, wyjaśnia, jak wykorzystuje puree ziemniaczane Aviko do tworzenia wspaniałych Mash Bowls (obejrzyj wideo poniżej). A pod wideo znajdziesz podsumowanie przepisów, o których na filmie opowiada David.
Aviko Mash Bowls – kubeczki z puree ziemniaczanym i dodatkami
Mash Bowl w stylu włoskim
Puree ziemniaczane Aviko połączone z suszonymi pomidorami, oliwkami, bazylią i parmezanem.
Mash Bowl w stylu meksykańskim
Puree ziemniaczane Aviko połączone z czerwoną fasolą, papryczkami jalapeño i serem cheddar.
Mash Bowl w stylu hiszpańskim
Puree ziemniaczane Aviko połączone z czerwoną papryką, czosnkiem, szpinakiem, krewetkami i orzechami włoskimi.
Mash Bowl w stylu azjatyckim
Puree ziemniaczane Aviko połączone z kurczakiem teriyaki, kiełkami fasoli, orzechami nerkowca i kolendrą.
Mash Bowl w stylu sycylijskim
Puree ziemniaczane Aviko połączone z pancettą, suszonymi pomidorami, orzeszkami piniowymi, bakłażanem i rukolą.
Mash Bowl w stylu francuskim
Puree ziemniaczane Aviko połączone z dynią, kozim serem, pestkami dyni i tymiankiem.
To tylko kilka przykładów. Możesz tworzyć nieskończenie wiele wariantów albo zaproponować klientom opcję "skomponuj własną michę" i personalizować ich kulinarne doświadczenia. Ten model świetnie sprawdzi się także w street foodzie, więc jeśli na przykład szukasz pomysłu na food truck, pomyśl o personalizowanych miskach w koncepcie Mash Bowls.
Chcesz dowiedzieć się więcej o Aviko Mash Bowls?
Oferujemy Ci wiedzę i wsparcie. Skontaktuj się z nami i poznaj szczegóły.
Jeśli chcesz być na bieżąco z nowinkami ze świata gastronomii, otrzymywać wiedzę przydatną w prowadzeniu lokalu gastronomicznego i informacje o nowych produktach i konceptach w Aviko, ZAPISZ SIĘ DO NASZEGO NEWSLETTERA, korzystając z formularza poniżej.