wrap_z_paluszkami_z_serem_mozzarella_i_kimchi przepis Aviko gastronomia

Wrap z paluszkami z serem mozzarella i kimchi

Składniki

Na wrap

  • 8 paluszków z serem mozzarella od Aviko
  • 4 duże placki tortilli
  • 1 filiżanka gotowego kimchi, posiekanego
  • 1 łyżka białego sezamu
  • 1 łyżka czarnego sezamu
  • 1 duża marchewka pokrojona w słupki
  • 2 filiżanki szarpanego mięsa (indyka, kurczaka lub wieprzowiny), ugotowanego i doprawionego
  • Posiekana natka pietruszki
  • Plasterki rzodkiewki do dekoracji

Na sos jogurtowy

  • 1 filiżanka jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku, rozgniecione
  • Sól i pieprz do smaku
  • Sok z połowy cytryny
wrap_z_paluszkami_z_serem_mozzarella_i_kimchi przepis Aviko gastronomia

Sposób przygotowania

Przygotuj Aviko Mozzarella Sticks według instrukcji na opakowaniu.

Przygotuj sos jogurtowy.

W miseczce połącz jogurt, czosnek i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj na gładką masę.

Złóż wrapy.

Rozłóż placki tortilli na blacie. Połóż po 2 paluszki z serem mozzarella na każdym placku. Dodaj łyżkę kimchi, marchewkę i mięso. Polej częścią sosu jogurtowego i posyp sezamem. Na koniec dodaj natkę pietruszki i rzodkiewkę.

Zwiń i podawaj.

Załóż boki tortilli na nadzienie, a następnie zroluj wrapa od dołu do góry. Opcjonalnie możesz lekko przyrumienić wrapy na gorącej patelni (1-2 minuty z każdej strony). Przetnij wrapy ukośnie na pół i serwuj z dressingiem jogurtowym podanym w osobnych miseczkach.

Wskazówka od szefa kuchni

Te wrapy są idealną mieszanką kremowości, ostrości i słonego smaku z chrupkością warzyw. Sezam nadaje orzechową nutę.

paluszki-z-serem-mozzarella-aviko-serwis

Produkty Aviko użyte w tym przepisie