salsa-z-mango-i-kolendry

Salsa z mango i kolendry

Składniki (4 porcje)

  • 600 g Aviko Grip ' n Dip
  • 1 dojrzałe mango
  • 125 g pomidorków koktajlowych
  • ½ małej czerwonej cebuli
  • ¼ czerwonej papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 gałązki kolendry
  • 2 łyżki soku z limonki
  • Blender ręczny z rozdrabniaczem

Sposób przygotowania

  1. Usuń skórkę z mango i odetnij miąższ z pestki. Pokrój mango na grube kawałki.
  2. Przekrój pomidory na pół. Posiekaj czerwoną cebulę. Usuń nasiona z czerwonej papryki i grubo posiekaj. Również grubo posiekaj czosnek.
  3. Umieść mango z pomidorami, cebulą, czerwoną papryką i czosnkiem w siekaczu.
  4. Dodaj gałązki kolendry i posiekaj na grubszą lub, według uznania, delikatną salsę.
  5. Dopraw salsę sokiem z limonki i solą. Wlej salsę z mango i kolendry do miski.
  6. Przygotuj frytki zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i podawaj z dipem.