Placki ziemniaczane z sałatką jarzynową i grillowanym pomidorem
Składniki (1 porcja)
- 3 mini placków ziemniaczanych Aviko
- 30 g pomidora
- 10 g marchewki
- 10 g pietruszki
- 10 g selera
- 10 g ogórka kiszonego
- 20 g ziemniaków
- 10 g groszku konserwowego
- 10 g majonezu
- 3 g musztardy
- 3 g pasty truflowej
- 1 g świeżych trufli lub marynowanych
- jajko
- 0,5 g cukru
- Zioła prowansalskie
- pieprz
Użyte produkty
Sposób przygotowania
- Placki ziemniaczane przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Pomidora pokrój na grube plastry, dopraw ziołami i pieprzem, grilluj z obu stron.
- Sałatka jarzynowa: ugotowaną marchewkę, seler, pietruszkę, ziemniaki i jajka pokrój w drobną kostkę, dodaj kiszone ogórki, majonez, musztardę, dopraw solą, pieprzem i cukrem.
- Majonez połącz z pastą truflową.
- Rozłóż grillowane pomidory na plackach, ułóż sałatkę jarzynową, oblej truflowym majonezem oraz startą świeżą truflą.