placki-ziemniaczane-z-salatka-jarzynowa-i-grillowanym-pomidorem

Placki ziemniaczane z sałatką jarzynową i grillowanym pomidorem

Składniki (1 porcja) 

  • 3 mini placków ziemniaczanych Aviko 
  • 30 g pomidora  
  • 10 g marchewki 
  • 10 g pietruszki  
  • 10 g selera 
  • 10 g ogórka kiszonego 
  • 20 g ziemniaków 
  • 10 g groszku konserwowego 
  • 10 g majonezu 
  • 3 g musztardy 
  • 3 g pasty truflowej 
  • 1 g świeżych trufli lub marynowanych 
  • jajko 
  • 0,5 g cukru 
  • Zioła prowansalskie 
  • pieprz 
okragle-placki-typu-rosti-do-frytownicy-aviko-serwis

Sposób przygotowania 

  1. Placki ziemniaczane przygotuj według instrukcji na opakowaniu. 
  2. Pomidora pokrój na grube plastry, dopraw ziołami i pieprzem, grilluj z obu stron. 
  3. Sałatka jarzynowa: ugotowaną marchewkę, seler, pietruszkę, ziemniaki i jajka pokrój w drobną kostkę, dodaj kiszone ogórki, majonez, musztardę, dopraw solą, pieprzem i cukrem. 
  4. Majonez połącz z pastą truflową. 
  5. Rozłóż grillowane pomidory na plackach, ułóż sałatkę jarzynową, oblej truflowym majonezem oraz startą świeżą truflą.