Placki ziemniaczane w stylu loaded
Składniki (1 porcja)
- 3 placki ziemniaczane Aviko
- 50 g frytek Wavy Blends o smaku ziołowo-czosnkowym Aviko
- 50 g marchewki
- 30 g cukinii
- 30 g bakłażana
- 10 g pomidorków cherry
- 10 g suszonej żurawiny
- 10 g sera bursztyn
- 5 ml oliwy z oliwek
- pieprz
- sól
Użyte produkty
Sposób przygotowania
- Placki ziemniaczane i frytki Wave Blends przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Marchew, cukinię i bakłażana pokrój w grube frytki, skrop oliwą i piecz w piekarniku 180°C przez 15 min, na końcu dopraw solą i pieprzem.
- Placki ułóż w naczyniu, nałóż frytki, pieczone warzywa, pokrojone na pół pomidorki cherry, posyp suszoną żurawiną i z tartym serem. Całość zapiecz w piekarniku w 220°C przez 10 min.