przepis-placki-ziemniaczane-w-stylu-loaded-z-warzywami-frytkami-zurawina-suszona-i-serem-bursztyn

Placki ziemniaczane w stylu loaded

Składniki (1 porcja) 

  • 3 placki ziemniaczane Aviko 
  • 50 g frytek Wavy Blends o smaku ziołowo-czosnkowym Aviko 
  • 50 g marchewki 
  • 30 g cukinii 
  • 30 g bakłażana 
  • 10 g pomidorków cherry 
  • 10 g suszonej żurawiny 
  • 10 g sera bursztyn 
  • 5 ml oliwy z oliwek 
  • pieprz 
  • sól 

Sposób przygotowania 

  1. Placki ziemniaczane i frytki Wave Blends przygotuj według instrukcji na opakowaniu. 
  2. Marchew, cukinię i bakłażana pokrój w grube frytki, skrop oliwą i piecz w piekarniku 180°C przez 15 min, na końcu dopraw solą i pieprzem. 
  3. Placki ułóż w naczyniu, nałóż frytki, pieczone warzywa, pokrojone na pół pomidorki cherry, posyp suszoną żurawiną i z tartym serem. Całość zapiecz w piekarniku w 220°C przez 10 min.