Placki ziemniaczane i camembert bites przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
Ogórki po koreańsku: świeże ogórki pokrój w grubą kostkę, a 100 g cebuli w małą, zasyp solą, wymieszaj i odstaw na godzinę.
Marynata: zmieszaj, wodę, olej, oliwę, pokrój drobno szczypiorek i czosnek, dodaj cukier, paprykę, sól, pieprz i ocet, wymieszaj.
Ogórki po koreańsku odsącz z wody i zalej marynatą, dodaj uprażone nasiona sezamu.
Sos tatarski: marynowane grzyby i ogórki kiszone oraz 100 g cebuli pokrój w drobną kostkę, dodaj majonez, musztardę, marynatę z ogórków, dopraw solą i pieprzem.
Boczek przełóż papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180°C przez 15-20 minut.
Chrust ziemniaczany: obranego ziemniaka pokrój cienko na plastry, a później w cienkie zapałki. Wypłucz w ziemnej wodzie, osusz i usmaż na złoty kolor jak frytki.
Układaj na talerzu kolejno: placki, bekon, ogórki po koreańsku, placki, sos tatarski, camembert bites, chrust ziemniaczany.