Gratiny z bekonem, serem brie i tymiankiem
Składniki
- 8 Aviko Gratinów Ziemniaczanych z Serem Ementaler i Śmietanką
- 8-16 plastrów bekonu
- 150 g sera brie, pokrojonego w plastry
- 8 gałązek tymianku
Użyte produty
Sposób przygotowania
- Rozgrzewamy piekarnik do 220°C. Owijamy gratiny bekonem. W razie potrzeby można przymocować bekon wykałaczką.
- Kładziemy gratiny na blasze do pieczenia i przykrywamy je plastrami sera brie gałązkami tymianku.
- Pieczemy gratiny w rozgrzanym piekarniku przez 20-25 minut, aż uzyskają złotobrązowy kolor i będą upieczone.
Wskazówka dotycząca wariantów dania: Są pyszne również z pesto, pomidorami i mozzarellą.
Należy rozłożyć dodatki na gratinach przed włożeniem ich do piekarnika.