Dip-milion-dolarow

Dip Miliona dolarów

Składniki (4 porcje)

  • 600 g Aviko Grip ' n Dip
  • 2 łyżki migdałów
  • 75 g boczku w paskach
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 dymka
  • 1 łyżka crème fraîche
  • 3 łyżki majonezu
  • 50 g startego sera cheddar

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej ½ łyżki oliwy z oliwek. Smaż migdały przez 3 minuty, aż będą złotobrązowe i chrupiące. Połóż je na talerzu.
  2. Podgrzej kolejną ½ łyżki oliwy z oliwek na patelni. Smaż paski boczku przez 4-5 minut, aż będą chrupiące. Zdejmij je z patelni i pozostaw do odsączenia i ostygnięcia na papierze kuchennym.
  3. Cebulę dymkę pokrój w drobne krążki.
  4. Wymieszaj crème fraîche z majonezem. Dodaj również ser, paski bekonu, migdały i dymkę. Delikatnie wymieszaj.
  5. Dopraw solą i pieprzem i przełóż dip miliona dolarów do miski.
  6. Przygotuj frytki zgodnie z instrukcją na opakowaniu i podawaj z dipem.