Składniki (4 porcje)
- 600 g Aviko Grip ' n Dip
- 150 g czarnej fasoli z puszki (wypłukanej i odsączonej)
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- ½ łyżeczki mielonego kminku
- 1-2 łyżki sosu chipotle
- 1 gałązka mięty
- Blender ręczny z rozdrabniaczem
Sposób przygotowania
- Włóż fasolę z oliwą z oliwek, czosnkiem, kminkiem, 1 łyżką sosu chipotle i listkami mięty do maszynki do mielenia. Zmiksuj na gruby dip.
- Dopraw dip dodatkowym sosem chipotle, solą i pieprzem.
- Przełóż dip chipotle z czarnej fasoli do miski i posyp dodatkowymi listkami mięty.
- Przygotuj frytki zgodnie z instrukcją na opakowaniu i podawaj z dipem.