Dip-czarna-fasola-chipotle

Dip Czarna fasola-Chipotle

Składniki (4 porcje)

  • 600 g Aviko Grip ' n Dip
  • 150 g czarnej fasoli z puszki (wypłukanej i odsączonej)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ łyżeczki mielonego kminku
  • 1-2 łyżki sosu chipotle
  • 1 gałązka mięty
  • Blender ręczny z rozdrabniaczem

Sposób przygotowania

  1. Włóż fasolę z oliwą z oliwek, czosnkiem, kminkiem, 1 łyżką sosu chipotle i listkami mięty do maszynki do mielenia. Zmiksuj na gruby dip.
  2. Dopraw dip dodatkowym sosem chipotle, solą i pieprzem.
  3. Przełóż dip chipotle z czarnej fasoli do miski i posyp dodatkowymi listkami mięty.
  4. Przygotuj frytki zgodnie z instrukcją na opakowaniu i podawaj z dipem.