Dip Cheddar - nacho
Składniki (4 porcje)
- 600 g Aviko Grip ' n Dip
- ½ małej czerwonej cebuli
- 200 g salsy pomidorowej łagodnej lub ostrej według uznania (ze słoika)
- 1 łyżka krążków papryczek jalapeño (odsączonych ze słoika)
- 50 g startego sera cheddar
- 1 gałązka kolendry
- Naczynie żaroodporne (ø 10 cm)
Użyte produkty
Sposób przygotowania
- Rozgrzej piekarnik do 200ºC. Bardzo drobno posiekaj czerwoną cebulę.
- Wlej salsę do naczynia żaroodpornego. Posyp czerwoną cebulą, krążkami papryki i serem.
- Piecz dip przez około 8 minut w nagrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści.
- W międzyczasie przygotuj frytki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Grubo posiekaj kolendrę i posyp nią ciepły dip cheddar-nacho. Podawaj frytki z dipem.
Wskazówka: drobno pokrusz chipsy tortilla i posyp frytki jak solą.