Dip-cheddar-nacho

Dip Cheddar - nacho

Składniki (4 porcje)

  • 600 g Aviko Grip ' n Dip
  • ½ małej czerwonej cebuli
  • 200 g salsy pomidorowej łagodnej lub ostrej według uznania (ze słoika)
  • 1 łyżka krążków papryczek jalapeño (odsączonych ze słoika)
  • 50 g startego sera cheddar
  • 1 gałązka kolendry
  • Naczynie żaroodporne (ø 10 cm)

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej piekarnik do 200ºC. Bardzo drobno posiekaj czerwoną cebulę.
  2. Wlej salsę do naczynia żaroodpornego. Posyp czerwoną cebulą, krążkami papryki i serem.
  3. Piecz dip przez około 8 minut w nagrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści.
  4. W międzyczasie przygotuj frytki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  5. Grubo posiekaj kolendrę i posyp nią ciepły dip cheddar-nacho. Podawaj frytki z dipem.

Wskazówka: drobno pokrusz chipsy tortilla i posyp frytki jak solą.