Churros jak szarlotka
Składniki (na porcję)
- Aviko Churros do piekarnika
- ½ małego jabłka, obranego i pokrojonego w kostkę
- 2 łyżeczki cukru
- ¼ łyżeczki mielonego cynamonu
- Bita śmietana
- 1 łyżeczka cukru cynamonowego
- 2 łyżeczki nugatu
Użyte produkty
Sposób przygotowania
Czas przygotowania: 10 minut
- Przygotuj churros zgodnie z instrukcją w piekarniku lub urządzeniu airfryer.
- W międzyczasie wymieszaj pokrojone w kostkę jabłko z cukrem i cynamonem. Pozostaw do marynowania na 5 minut.
- Włóż churros do miski lub głębokiego talerza. Rozłóż jabłka na churros.
- Wyciśnij na wierzch bitą śmietanę i posyp cukrem cynamonowym i nugatami.
Wskazówka: Przygotuj kostki jabłek i trzymaj je schłodzone.