churros-jak-szarlotka

Churros jak szarlotka

Składniki (na porcję)

  • Aviko Churros do piekarnika
  • ½ małego jabłka, obranego i pokrojonego w kostkę
  • 2 łyżeczki cukru
  • ¼ łyżeczki mielonego cynamonu
  • Bita śmietana
  • 1 łyżeczka cukru cynamonowego
  • 2 łyżeczki nugatu
Aviko Churros do pieca konwekcyjnego i merrychefa

Sposób przygotowania

Czas przygotowania: 10 minut

  1. Przygotuj churros zgodnie z instrukcją w piekarniku lub urządzeniu airfryer.
  2. W międzyczasie wymieszaj pokrojone w kostkę jabłko z cukrem i cynamonem. Pozostaw do marynowania na 5 minut.
  3. Włóż churros do miski lub głębokiego talerza. Rozłóż jabłka na churros.
  4. Wyciśnij na wierzch bitą śmietanę i posyp cukrem cynamonowym i nugatami.

Wskazówka: Przygotuj kostki jabłek i trzymaj je schłodzone.